Home

Welkom

De loopgroep Westerpark nodigt iedereen uit met ons mee te trainen, probeer het eens een paar keer. Aanleiding genoeg: conditie verbeteren, overgewicht aanpakken, of als u al loopt, er gewoon beter in worden.

  • De groep bestaat uit ongeveer 50 leden. Dat is tevens het maximum. Bij 50 gaat automatisch een ledenstop in. De gemiddelde leeftijd is zo'n 45 jaar, met uitschieters naar beide kanten. De jongste is 24 en de oudste is 76. Het is een gemeleerd gezelschap met evenveel dames als heren.

    Over het nivo valt te melden dat er in groepjes van gelijke sterkte getraind wordt, waarbij de kopgroep bestaat uit mensen die aan wedstrijden deelnemen, maar de meesten zijn recreant en doen alleen af en toe eens met een loopje mee.

  • Zomer en winter is er te lopen zowel door de recreant als de gevorderde lopers.Toch wijken we wel eens uit naar iets anders. Bijvoorbeeld naar het Buitenpark, dat is dichtbij en ook goed te bereiken vanuit het Westerpark. Een nogal heuvelachtig terrein, met mooie uitzichten. Verder doen we ook met enige regelmaat het Balijbos aan. Eén keer per maand doen we een duurloop. Waarbij afstanden worden afgelegd van ca. 5 tot 10 km. Iedereen kan hier dus aan meedoen.Ook een tractatie is een loopje in Meijendel of Wassenaarse slag. Een paar keer per jaar doen we dat. Variatie genoeg dus. En elke trainingsavond is weer anders.

  • We hebben een zeer gevarieerde gezellige groep met dames en heren, jong en oud. Met maar een doel: elk op zijn niveau lekker in de natuur aan je conditie werken. Het Westerpark biedt daar uitgelezen mogelijkheden voor. Het is een gevarieerd gebied met geasfalteerde paden, snipperpaden, gladgemaaide grasbanen langs de waterpartijen en heuvels in allerlei maten. Open gebieden wisselen er af met lommerrijke stukken.

Home