Home

Welkom

Loopgroep Westerpark is een loopgroep waar gezelligheid belangrijk is, maar waar pittige trainingen zeker niet geschuwd worden. We nodigen je uit met ons mee te trainen, als je al een zekere ervaring hebt met hardlopen. Bij voorkeur kun je 5km achter elkaar hardlopen. Een gratis proefles is dan mogelijk, hiervoor kun je je opgeven, zie de contactpagina. Dus wil je je conditie verbeteren, regelmatiger en gedisciplineerder hardlopen, gestimuleerd worden in het hardlopen door een groep gelijkgezinden, of jezelf in het hardlopen verbeteren: meld je aan!

  • De gevarieerde groep bestaat uit leden van verschillende leeftijden, het maximaal aantal leden is 50, daarna gaat automatisch een ledenstop in. De gemiddelde leeftijd is zo'n 50 jaar, met uitschieters naar beide kanten. Het is een gemĂȘleerd gezelschap met ongeveer evenveel dames als heren. Over het niveau valt te melden dat er in groepjes van gelijke sterkte getraind wordt.

  • Loopgroep Westerpark traint het hele jaar door, met in de zomervakantie een stop van 4 weken. We trainen in het Westerpark in Zoetermeer, een gevarieerd gebied met geasfalteerde paden, snipperpaden, gladgemaaide grasbanen langs de waterpartijen en heuvels in allerlei maten. Open gebieden wisselen er af met lommerrijke stukken. De trainingsavonden varieren, met bijvoorbeeld interval- of heuveltraining, fartlek etc. We wijken ook wel eens uit naar iets anders, bijvoorbeeld naar het Buitenpark, dat is dichtbij en ook goed te bereiken vanuit het Westerpark. Een nogal heuvelachtig terrein, met mooie uitzichten. Verder doen we ook met enige regelmaat het Balijbos aan. Ook de Nieuwe Driemanspolder is een gebied waar we af en toe lopen; hier worden asfaltpaden afgewisseld met meer energievragende gravelpaden, goed voor de balans. Regelmatig doen we een duurloop waarbij afstanden worden afgelegd van ca. 5 tot 10 km. Ook een traktatie is een loopje in Meijendel of de Wassenaarse slag, dit doen we 1-2x per jaar bij voldoende belangstelling.

Home